مرکز آموزشهای غیرحضوری

نهمین مسابقه از سلسله مسابقات «سوگواره خورشید» تمدید شد

شناسه خبر : 145599

1403/05/02

تعداد بازدید : 110

نهمین مسابقه از سلسله مسابقات «سوگواره خورشید» تمدید شد
ثبت نام در این مسابقه تا 11 مهر تمدید شد.

امام خمینی (قدّس سرّه الشریف):«هرچه روز عاشورا، سیدالشهدا (علیه ‏السلام) به شهادت نزدیک‌تر می‏شد، افروخته‌تر می‏شد و جوانان او مسابقه می‌دادند برای اینکه شهید بشوند. همه هم می‌دانستند که بعد از چند ساعت دیگر شهیدند... برای اینکه آنها می‌دانستند کجا می‌روند. آنها می‌فهمیدند برای چه آمدند، آگاه بودند که ما آمدیم ادای وظیفه خدایی را بکنیم؛ آمدیم اسلام را حفظ کنیم.»

مقام معظم رهبری (مد ظله العالی): 
«شخصیت درخشان و بزرگوار امام حسین (علیه السّلام) دو وجهه دارد: یک وجهه، همان وجهه جهاد و شهادت و توفانی است که در تاریخ به راه انداخته و همچنان هم این توفان با همه برکاتی که دارد، برپا خواهد بود؛ که شما با آن آشنا هستید. یک بعد دیگر، بعد معنوی و عرفانی است که بخصوص در دعای عرفه به شکل عجیبی نمایان است. ما مثل دعای عرفه کمتر دعایی را داریم که سوز و گداز و نظم عجیب و توسّل به ذیل عنایت حضرت حق متعال بر فانی دیدن خود در مقابل ذات مقدّس ربوبی در آن باشد؛ دعای خیلی عجیبی است.
به قضیه عاشورا و کربلا برمی‌گردیم. می‌بینیم اینجا هم با این که میدان حماسه و جنگ است، اما از لحظه اوّل تا لحظه آخری که نقل شده است که حضرت صورت مبارکش را روی خاک‌های گرم کربلا گذاشت و عرض کرد: «الهی رضاً بقضائک و تسلیماً لأمرک»، با ذکر و تضرع و یاد و توسّل همراه است.
از وقت خروج از مکه که فرمود: «من کان فینا باذلاً مهجته موطناً علی لقاءالله نفسه فلیرحل معنا»، با دعا و توسل و وعده لقای الهی و همان روحیه دعای عرفه شروع می‌شود، تا گودال قتلگاه و «رضاً بقضائک» لحظه آخر. یعنی خود ماجرای عاشورا هم یک ماجرای عرفانی است».
«... رفتار امام حسین، از اوّلی که از مدینه حرکت کرد، تا مثل فردایی که در کربلا به شهادت رسید، همان معنویت و عزّت و سرافرازی و درعین‌حال عبودیت و تسلیم مطلق در مقابل خدا محسوس است».

مقدمه:
محرم و حادثه عاشورا فرصت ارزشمندی است برای بازشناسی و معرفت افزایی نسبت به شخصیت باعظمت امام حسین (سلام الله علیه) و تاثیری که نهضت آن وجود مقدس در عالم ایجاد نمود؛ این ظرفیت گران‌سنگ در طول تاریخ پر برکتش همواره کانون توجه بوده و برای همگان الهام بخشی نموده است. یکی از مهم‌ترین صفات برجسته حضرتش«آرامش و طمأنینه» آن بزرگوار در طول حیات پر برکتشان مخصوصا در حادثه کربلا می‌باشد این ویژگی هرچه به عصر عاشوراء نزدیک‌تر می‌شد برای همگان حتی دشمنان حضرتش بیشتر نمایان بود به گونه‌ای که در روایات، حضرتش یکی از بارزترین مصادیق نفس مطمئنه بیان شده است.

به حول و قوه الهی معاونت فرهنگی تربیتی مرکز آموزش‌های غیرحضوری حوزه‌های علمیه خواهران در نظر دارد به مناسبت ایام حزن و اندوه سیّد و سالار شهیدان و در راستای شناسایی بیشتر آن حضرت و نهضت پربرکتشان، نهمین مسابقه از سلسله مسابقات سوگواره خورشید با محوریت کتاب «حسین (علیه السلام) نفس مطمئنه» نوشته آیت الله محمدعلی عالمی دامغانی (رضوان الله علیه) را برگزار نماید.

    * یکی از امتیازات مهم این کتاب استفاده از منابع معتبر و مورد قبول است و استناد به منابع با ذکر شماره صفحه آمده تا امکان دسترسی برای همه آسان باشد. نویسنده محترم برای هر موضوعی که در کتاب به آن پرداخته‌ است سرتیتری انتخاب کرده است که به راحتی بتوان موضوع مورد نظر را در کتاب پیدا کرد.

  **  از دیگر امتیازات این کتاب ارائه آمار جالبی از ویژگی بعضی از شهدا و خانواده‌های آنان می‌باشد از قبیل: پنج نفر قبل از بلوغ به شهادت رسیدند، نه نفر از مادران نظاره‌گر شهادت فرزند خود بودند، چهار نفر بعد از شهادت امام حسین (علیه السلام) به شهادت رسیدند و نظائر اینها. 

**  برشی از کتاب:
«حسین (علیه السلام) به لحاظ موقعیت اجتماعیش خود را در برابر امت اسلامی مسئول می‌بیند تا در مقابل ظلم و بیدادگری که از ناحیه حکومت اموی بر امت وارد می‌شود، به دفاع برخیزد، گرچه این مسئله وظیفه هر فرد مسلمانی است ولی بطور طبیعی در مورد امام حسین (علیه السلام) با توجه به امامت او از یک‌سو و انتسابش به پیامبر از سوی دیگر تاکید بیشتری پیدا می‌کند و توقع جامعه اسلامی را بیشتر برمی‌انگیزد، و امام (علیه ‌السلام) این مسئولیت را احساس می‌کرد و سکوت در برابر جنایات یزید را جایز نمی‌شمرد، ازاین‌رو برای ایفاء این مسئولیت بزرگ و خطیر به پاخاست تا آنکه شخص شخیص خود و همه اهل بیتش را در این راه فدا کرد و عدالت اسلامی و حکم قرآن را در میان مردم به اجرا درآورد.»

اهداف:
ارتقای سطح آشنایی با شخصیت و عظمت حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)؛
ارتقای سطح آگاهی نسبت به اهداف قیام حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)؛
احیا و گسترش معارف اهل بیت (علیهم السلام). 

مخاطبان:
1) طلاب حوزه‌های علمیه خواهران
* فقط طلاب خواهر دارای کد تحصیلی و تحت پوشش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران

2) همکاران محترم: ستاد، مدیریت‌های استانی و مدارس علمیه خواهران سراسر کشور

 

 گاه‌شمار:

ثبت‌نام: از 1403/05/01 لغایت 1403/06/14 >> 1403/07/11 

برگزاری مسابقه:  1403/06/15 >> 1403/07/12

اعلام برگزیدگان: 1403/06/20 >> 1403/07/14

 

منبع مسابقه:
کتاب «حسین (علیه السلام) نفس مطمئنه»، نوشته آیت الله محمدعلی عالمی دامغانی (قدّس سرّه) 
منبع مسابقه، در پیوست همین اطلاعیه موجود می‌باشد.
پاسخ‌ها حتما باید بر اساس منبع معرفی شده باشد.

تعداد سؤالات:
20 سؤال چهار گزینه‌ای

شیوه برگزاری:
آزمون به صورت برخط و در یک مرحله برگزارمی‌شود و نمره منفی ندارد.

بازه زمانی آزمون:
از ساعت 13 الی 18

 مدت زمان:
15 دقیقه   

توجه: شرکت کنندگان محترم از هنگام حضور در آزمون فقط 15 دقیقه فرصت پاسخگویی دارند. پس از اتمام 15 دقیقه امکان پاسخگویی وجود ندارد.

* لازم به ذکر است راس ساعت 18 زمان آزمون به پایان می‌رسد؛ هرچند شرکت کننده محترم کمتر از 15 دقیقه در آزمون حضور داشته باشد.

 

 جوایز:
الف. کتاب‌های: شهید اشک نوشته سیدمحمدحسین میرباقری و اهل بیت علیهم السلام نوشته غلامرضا صادقی فرد؛

ب. لوح یادبود مسابقه؛

ج. هدایای نقدی:
1-  نمره 20:  5000000 ریال
2-  نمره 19: 4000000 ریال
3-  نمره 18: 3000000 ریال
4-  نمره 17: 2000000 ریال

شرایط تعلق جوایز: 
* به 20 نفر از کسانی که بالاترین امتیاز را کسب کنند علاوه بر جوایز بند الف و ب، هدایای نقدی فوق به ترتیب اولویت تعلق می‌گیرد؛
* چنانچه در ردیف اول 20 نفر امتیاز لازم را کسب کردند، نوبت به ردیف‌های بعد نخواهد رسید؛
در صورت تساوی امتیاز، بین آنها قرعه کشی خواهد شد.
* لوح مسابقه صرفا به کسانی تعلق می‌گیرد که حائز رتبه دریافت هدایای نقدی باشند.؛
* کتاب به 20 نفر از افرادی که بالاترین امتیاز مسابقه را کسب نمایند، اهدا می‌شود.

 فرایند ثبت‌نام:
امکان ثبت‌نام برای طلاب خواهر، اساتید و همکاران محترم ستاد، مدیریت‌های استانی و مدارس علمیه سراسر کشور از طریق پیوند ذیل فراهم گردیده است:
http://poll.whc.ir/index.php/884924?lang=fa

نحوه شرکت در مسابقه:
طلاب خواهر، اساتید و همکاران محترم ستاد، مدیریت‌های استانی و مدارس علمیه سراسر کشور می‌توانند جهت شرکت در آزمون از طریق شبکه کوثرنت، سامانه سیما، مرکز آموزش‌های غیرحضوری (فرهنگی)، سلسله مسابقات سوگواره خورشید، نهمین مسابقه از سلسله مسابقات سوگواره خورشید اقدام نمایند.

* تذکر:
  آخرین اخبار و یا تغییرات احتمالی در خصوص  مسابقه، از طریق پایگاه فرهنگی تربیتی مرکز آموزش‌های غیرحضوری به آدرس ذیل اطلاع‌رسانی خواهد شد:
http://vufarhangi.whc.ir

منبع مسابقه: