مرکز آموزشهای غیر حضوری

نشست بررسی نشریات علمی مرکز

شناسه خبر : 122013

1401/02/06

تعداد بازدید : 91

نشست بررسی نشریات علمی مرکز
اولین نشست تخصصی بررسی تأسیس نشریات علمی مرکز آموزش‌های غیرحضوری برگزار شد.

اولین نشست تخصصی بررسی تأسیس نشریات علمی مرکز آموزش‌های غیرحضوری حوزه‌های علمیه خواهران در روز پنجشنبه، یکم اردیبهشت ماه 1401 با حضور سرپرست مرکز آموزش‌های غیرحضوری جناب حجت الاسلام طباطبائی‌نژاد، رؤسای کارگروه‌های علمی، حجج اسلام سرافراز، قنادی و نورمحمدی، معاون پژوهش مرکز سرکار خانم یوسفی و دبیران کارگاروه‌های علمی برگزار گردید.

در این جلسه درباره‌ی سه محور:

1. اصل توانایی و ظرفیت طلاب در نگارش مقالات علمی؛

2.  زمان انتشار مجله (‌فصلنامه‌، دوفصلنامه و...)؛

3. تخصصی بودن نشریه در رشته خاص و یا اشتراک موضوعی آن، گفتگو شد.

 در ابتدا سرپرست مرکز آموزش‌های غیرحضوری با بیان این مطلب که یکی از وظایف ما تولید علم و پرداخت زکات آن است، دغدغه خود در خصوص انتشار آثار طلاب و ضرورت انتشار نشریه را بیان نمود. ایشان با بیان این مطلب که علی‌رغم تولیدات علمی خوبی که در مرکز آموزش‌های غیرحضوری وجود دارد، اما متاسفانه این تولیدات تبدیل به ایده و نشر نشده است، اذعان نمود که این امر علاوه بر اینکه موجب دلسردی طلاب می‌گردد به نوعی هدررفت سرمایه‌ها به‌شمار می‌آید؛ چراکه برخی از طلاب با وجود تحمل سختی‌های زندگی، آثاری را تولید می‌کنند که ما برای کمک به نشر و دیده شدن آن‌ها، این جلسه را تشکیل داده‌ایم تا با کمک و همفکری شما عزیزان به عنوان مدیران و رؤسای کارگروه‌های فقه، تاریخ و تفسیر، به نقشه راه و فکر صائبی در این رابطه برسیم. در این راستا امیدواریم تا ان‌شاءالله مسیری را آغاز نکنیم که در طول آن دچار رکود شده و از ادامه مسیر باز بمانیم و نشریه متوقف گردد.

حجت الاسلام دکتر طباطبائی‌نژاد، در ادامه تبین طرح خود تاکید نمود که  مقالات مجله، منحصر به طلاب غیرحضوری نخواهد بود و از سایر طلاب نیز مقالات پذیرفته خواهد شد؛ چراکه با توجه به ضعف انتشار آثار خواهران طلبه می‌توان کار را به صورتی انجام داد که آثار خواهران در حوزه دینی در نشریات غیرحضوری چاپ شود و طلاب و همکاران مرکز آموزش‌های غیرحضوری، سکان‌دار و جهت‌دهنده در این زمینه باشند.

در این جلسه دکتر نورمحمدی مدیر کارگروه تاریخ اسلام، انتشار مجله را از ضروریات یک مرکز علمی برشمرد که سطح نگارشی و پژوهشی مجموعه را چند گام به جلو می‌راند.

حجت الاسلام سرافراز، مدیر کارگروه فقه و اصول، ضمن تأیید این امر، ضمن اشاره به هزینه‌های نسبتا زیادی که در این امر صرف می‌شود، به ضرورت کارشناسی دقیق موضوعات مقالات و ارائه موضوعات مفید و گره‌گشا اشاره نمود و همراهی مشاوران متخصص با نویسندگان در طول مسیر نگارش مقاله را از عوامل موفقیت آن مقاله و قوت نشریات برشمرد. همچنین وی بر لزوم استفاده از کارشناسان متخصص دلسوز و توانا در ارزیابی مقالات تاکید ورزید و اضافه نمود که ارزیابی مقالات می‌بایست به صورت منطقی صورت گیرد و سخت‌گیری‌ها و سهل‌گیری‌های بیجا در انتشار مقالات علمی جایی ندارد.

حجت الاسلام قنادی مدیر محترم کارگروه تفسیر و علوم قرآنی، اصل تأسیس مجله را امری مبارک و لازم خواند و ضمن تقدیر از سرپرست محترم مرکز برای این اقدام، اذعان داشت: رویکرد پژوهش محوری در کنار متن محوری، مورد تأکید است؛ به عبارت دیگر، به موازات انتظاری که از طلاب وجود دارد (انتظار نگارش پایان‌نامه سطح سه و انتظار چاپ مقاله در سطح چهار)، زمینه‌های تحقق این امر را نیز در کنار آن فراهم کرد.

ایشان همچنین افزود: رصد پژوهش‌های جاری درسطح کشور یا در سطح جهان اسلام و یا مستشرقان و همچنین رصد موج‌ها و شبهات، افق‌هایی را باز می‌کند تا مسأله کمبود موضوعات پژوهشی حل شود.

حجت الاسلام قنادی در ادامه بیان داشت که باید این ظرفیت شکل بگیرد و این خود موجب برکاتی است. یکی از این برکات، پرورش نیروهای محقق  است، به این بیان که نیروهای آماده به خدمتی پای کار داشته باشیم تا در کنار کارهای خود تحقیقات مورد نیاز و مسائل جدید را مورد بررسی و تحقیق قرار دهند، و لکن در صورتی که این ظرفیت و این نیرو وجود نداشته باشد و به‌ناگاه با مسائل چالشی روبه‌رو شویم و بعد بخواهیم به دنبال نیروی محقق و پاسخگو باشیم، از مسائل عقب خواهیم ماند.