مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو در گفت و گو با فارس هشدار داد. حسین رستگار در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در مورد استفاده از اسانس و مواد افزودنی غیرمجاز در مواد غذایی گفت: اسانس فرآورده ای است که برای بسیاری از فرآورده های غذایی استفاده می شود اما برخی از آنها مجاز و برخی غیرمجاز هستند
.

وی ادامه داد: بسیاری از اسانس ها وجود دارند که غیرمجاز هستند البته استفاده از اسانس های مجاز نیز حد و حدودی دارد که از یک حدی بیشتر نمی توان استفاده کرد چرا که برای بدن مضر است.
رستگار گفت: در حال حاضر در کارنجات چای سازی وقتی که چای به صورت خام از خارج وارد می شود بر روی آن اسانس می پاشند و در بسته بندی می گذارند و توزیع می کنند. این اسانسی که بر چای پاشیده می شود باید مجاز و در حد استاندارد باشد.
مدیر کل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو تصریح کرد: این آزمایشگاه بر اساس آزمون هایی که انجام می دهد حد مجاز اسانس ها را بررسی و اعلام می کند و غیر مجازها را رد می کند. در حال حاضر بسیاری از چای های مجاز را اعلام و بسیاری را نیز رد کرده ایم.
وی در مورد عوارض استفاده از اسانس های غیرمجاز گفت: اسانس های غیرمجاز عوارض بسیار خطرناکی دارند و از اسانس های مجاز نیز تا جایی که می شود نباید استفاده کرد. این اسانس ها معمولاً برای طعم دهندگی استفاده می شوند که در چای و شربت نمونه های آن را می بینیم.
رستگار گفت: معمولاً ذائقه ایرانی ها به طعم و اسانس های شدید علاقه مند است به همین علت نمک و شکر بالایی مصرف می شود در نتیجه ذائقه کودکان به این صورت شکل گرفته و در بزرگسالی آنان را با مشکلاتی مواجه می کند.
مدیر کل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو در رابطه با استفاده از جوش شیرین در نان مصرفی نیز گفت: جوش شیرین بر روی معده اثر منفی می گذارد و در جذب برخی عناصر در معده کارایی را پایین می آورد بنابراین نباید از جوش شیرین در نان استفاده کرد
.

رستگار ادامه داد: نانی که به صورت سنتی تهیه می شود باید خمیر آن به مدت یک شبانه روز آماده و سپس پخت شود اما در کشور می بینیم سریعاً خمیر را آماده پخت می کنند و برای اینکه پف کند به آن جوش شیرین می زنند.
وی تصریح کرد: با اینکه نانوایی ها کنترل می شوند اما نظارت دقیقی بر روی پخت نان انجام نمی شود به همین دلیل نان صنعتی به مراتب بهتر از نان سنتی است.